Moda na gotowanie nie przemija

| 15:23 Dodaj komentarz
Nie przemija moda na gotowanie. Dzisiaj na rynku ukazał się kolejny magazyn kulinarny "Lubię gotować".

Magazyn skierowany jest do osób, które chętnie gotują i cenią pomysły na szybkie w przygotowaniu potrawy. Wydawca pisma jest Agora.

W pierwszym numerze Lubię gotować czytelnicy znajdą proste przepisy z wykorzystaniem szparagów, które są warzywem sezonu, m.in. na krem szparagowy z białym winem, szparagi z migdałami oraz tartę. Redakcja poleca też nieskomplikowane przepisy na dania, które można przygotować w 15, 30 i 45 minut. Wśród nich znajdują się m.in. przepisy na pastę z bryndzą, frittatę z brokułami, risotto z buraczkami, pulpety z indyka oraz sałatkę owocową.

Czytelnicy mogą skorzystać z porad, co najlepiej zapakować do piknikowego koszyka i zabrać ze sobą na majówkę - redakcja przygotowała dla nich przepisy na kurczaka w panierce, tapenadę i lemoniadę rabarbarową. Spragnieni wiosennych kolorów w kuchni w najnowszym "Lubię gotować" znajdą proste pomysły na sałatki i koktajle. Wśród proponowanych dań znajdują się również te dla osób na diecie, bezglutenowców, wegetarian i wegan, a także dania dla najmłodszych.

Magazyn "Lubię gotować" zawiera przepisy na dania klasyczne, dobrze znane, jednak stara się również podpowiedzieć czytelnikom niestandardowe rozwiązania. Redakcja podpowiada, czego szukać na targach i straganach oraz co warto wybrać ze sklepowej półki, proponuje produkty i przepisy, którymi warto się zainspirować.

 Pierwszy numer magazynu można kupić w punktach sprzedaży prasy od 14 kwietnia 2015 roku w cenie 1,99 zł. Wydanie zawiera 20 stron.

Lubię gotować
Lubię gotować
Nowszy post Starszy post Strona główna