Testy: Finuu

| 07:38 Dodaj komentarz
Nie samą modą człowiek żyje, dlatego też tym razem zabrałem się za testowanie czegoś... do zjedzenia. Czegoś w sam raz nie tylko na śniadanko, które - jak wiadomo - jest najważniejszym posiłkiem dnia. Nowego produktu Finuu! 



Na początek kilka faktów. Co najważniejsze, Finuu to w pełni naturalny produkt. Naturalne jest również fińskie masło, które stanowi aż 47 procent składu. Zawarte w nim olej rzepakowy oraz olej z lnianki stanowią doskonałe źródło kwasów Omega 3, niezbędnych dla naszego organizmu, znajdziemy tu również witaminy A i D. Brak w nim także sztucznych dodatków, konserwantów oraz utwardzonych olejków.

Ale do rzeczy. Finuu ma delikatny smak i zapach. Jego konsystencja jest miękka, dzięki czemu idealnie się rozsmarowuje, nawet zaraz po wyciągnięciu z lodówki.Występuje w dwóch wersjach: naturalnej i solonej. Jako, że lubię rzeczy przyprawione mnie bardziej do gustu przypadła ta druga wersja. Jest na tyle wyrazista, że czuć jej smak, na tyle delikatna, że nie psuje smaku całego dania.

Producent zapewnia, że "zastosowania Finuu w kuchni jest więcej niż krów w Finlandii". I to jest prawda, można go bowiem używać również do pieczenia, smażenia (nie przypala się!), a także do innych dań na ciepło. Słowem, nie tylko na śniadanie, ale i do całodziennego gotowania!
Nowszy post Starszy post Strona główna